Materials Today Energy Dergisi Öne Çıkanlar

Materials Today Energy Dergisi

Prof. Dr. Seda Keskin Avcı ve doktora mezunu Dr. Çiğdem Altıntaş’ın hidrojen enerjisinin depolanması ve hidrojenin saflaştırılması için yeni-nesil gözenekli malzemeler üzerine yürüttükleri araştırma Materials Today Energy Dergisi’nde yayımlandı.

Yale Stock Trading Game Ödüller

Yale Stock Trading Game

Kontrollü bir ortamda hisse senetleri ticareti deneyimini simüle etmek amacıyla tasarlanmış bir eğitim platformu olan Yale Stock Trading Game'de, Koç Üniversitesi MBA programı 1. sınıf öğrencisi Lider Kara'yı 2024 yılında elde ettiği birincilik için tebrik ederiz.

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Sitti, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi. Öne Çıkanlar

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Sitti doğadan esinlenen yapıştırıcılar ve minyatür robotlar alanlarında mühendisliğe yaptığı öncü ve olağanüstü bilimsel katkılardan dolayı Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi (NAE) üyeliğine seçildi.

Prof. Dr. Nazlı BAYDAR - Bilim Ödülü Ödüller

Prof. Dr. Nazlı BAYDAR - Bilim Ödülü

Temel ve uygulamalı gelişim psikolojisi alanlarında uzun süreli boylamsal ve koruyucu ruh sağlığı konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü verilmiştir.

Dr.Uğur Teğin'i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz Ödüller

Dr.Uğur Teğin'i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz

Optik hesaplama, hesaplamaları gerçekleştirmek için elektrik yerine ışık kullanan bir teknolojidir. Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Uğur Teğin, optik fiberlerle güçlü bir analog hesaplama platformu icat ettikten sonra, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Lozan’daki (EPFL) ortaklarıyla bunu geliştirerek programlanabilir bir optik sinir ağı mimarisi geliştirdi. Çalışmaları, optik fiberlerdeki ölçeklenebilir doğrusal olmayan optik hesaplamanın, çeşitli makine öğrenimi görevlerinde daha iyi performans gösterecek ve tamamen optik hesaplamayı gerçekleştirecek şekilde programlanabileceğini ortaya çıkardı. Keşiflerini SPIE'nin Advanced Photonics dergisinde yayınladılar.

Prof. Dr. Metin Sitti - Nature Materials Öne Çıkanlar

Prof. Dr. Metin Sitti - Nature Materials

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Sitti, ünlü Nature Materials dergisinde yayımlanan “Artificial-goosebump-driven microactuation'' araştırma makalesinde mikro/nanoelektromekanik sistemlerde, özellikle minyatür robotlar, biyomedikal cihazlar ve mikroakışkanlar gibi alanlarda, hassas manipülasyon elde etmede yeni ve önemli bir mikroaktüatör yöntemi öneriyor ve geliştiriyor.

Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü Öne Çıkanlar

Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü

Kadınların ve kız çocuklarının bilimsel çalışmalara tam ve eşit şekilde erişimini desteklemek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından her yıl kutlanan 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde, Üniversitemiz bilime katkıda bulunan kadınların yolculuğuna gururla eşlik ediyor.

TÜBİTAK Bilim Ödülü Ödüller

TÜBİTAK Bilim Ödülü

Üç öğretim üyemiz 2023 TÜBİTAK Bilim Ödülü ile onurlandırılırken, iki öğretim üyemiz de 2023 TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

Advanced Sensor Research Araştırma

Advanced Sensor Research

Doç. Dr. Savaş Taşoğlu ve doktora öğrencisi Ahmed Abdullah'ın mikro iğne (MN) tasarımlarını optimize ettikleri çalışma Advanced Sensor Research adlı dergide yayımlandı.

New Joint Master’s Program – Superdiversity in Education, Organizations and Society (SEOS) Kayıt

Tanıtım metni yalnızca İngilizce hazırlanmıştır. Sağ üstteki dil seçeneğini kullanarak İngilizce içeriği ziyaret edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar 2024-02-22 10:28

Materials Today Energy Dergisi