Her ikisini de İngilizce yazabilirsiniz.
Belirli bir GPA belirtmiyoruz. Öğrencinin başarısını sadece GPA skoru göstermediği için adayın tüm evraklarına bakılıp değerlendirme yapılmaktadır. Ancak, GPA ne kadar yüksek olursa kabul edilme şansınız o kadar artar.
Internet bazlı sınavdan 80
YDS/e-YDS sınavından 80
Ana dili İngilizce olmayan herkesten İngilizce yeterlilik sınav (TOEFL veya YDS/e-YDS) sonucu istiyoruz.
Evet, var.
Evet, yapabilirsiniz. Başvuru formuna TOEFL veya YDS/e-YDS’ye gireceğiniz tarihi yazıyorsunuz, skorunuz elinize ulaşınca da bize iletiyorsunuz.
Elinize ulaşır ulaşmaz göndermeniz gerekir. Eğer İngilizce yeterlilik sınav sonucunuzu ibraz etmeniz şartlı kabul aldıysanız skoru en geç kayıt sırasında ibraz etmelisiniz.
Başvuru sırasında bu skorların fotokopisini kabul ediyoruz. Başvurunuz başarılı olur ve kayıt söz konusu olursa bu skorların aslını kayıt zamanı getiriyorsunuz.
Minimum bir ALES skoru belirtmiyoruz. Ancak, ALES skoru ne kadar yüksek olursa kabul edilme şansınız o kadar artar.
ALES skorlarının geçerliliği 5 yıldır. Kayıt sırasında geçerli bir skorunuz olduğu takdirde başvurabilirsiniz. GRE skorunun geçerliliği 5 yıl olup bu skor yabancı öğrencilerden istenmektedir.
Evet, yapabilirsiniz. Sonuçlar belli olur olmaz skoru bize ulaştırmanızı istiyoruz.
Elinizde mevcut olan transkriptinizi gönderirsiniz. Mezun olduktan sonraki not dökümünüzü de, kayıt sırasında ibraz edebilirsiniz.
Erken başvuru tarihi itibarı ile başvurular incelenmeye başlamaktadır. Değerlendirmeler yapılırken geç başvurular da devam etmektedir. Geç Başvuru tarihi itibari ile henüz sonuçlandırılmamış tüm başvuruların son değerlendirmeleri yapılmaktadır. Tüm başvuru tarihlerimiz web sayfamızda duyurulmuştur.
Kontenjan sayılarını açıklamıyoruz.
Bu bilgileri açıklamıyoruz.
Erken ve geç başvuru tarihlerinden itibaren en geç 4 ila 6 hafta içerisinde olumlu yada olumsuz haberdar edilirsiniz.
Başvurular ve öğrenci alımları akademik başarıya göre yapılıyor.
Her başvuranı mülakata çağırmıyoruz, programın seçtiği adayları çağırıyoruz.
Başvuru sonuçlarını e-posta yolu ile açıklıyoruz.
Evet, başvurabilirsiniz. Program ihtiyaç gördüğü takdirde lisans programından ders/dersler aldırabilir.
Tüm başvuru tarihleri Fen ve Mühendislik Bilimleri web sayfamızda duyurulmuştur. İlgili tüm tarihlere buradan ulaşabilirsiniz.
Evet, sadece online başvuru yapılmaktadır. Online başvuru sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
http://gsse.ku.edu.tr adresindeki ilgilendiğiniz programın sayfasına girerek dersler, fakülte üyeleri ve fakülte üyelerinin araştırma konuları hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Evet ara dönemde öğrenci alımı yapılmaktadır.
Hayır, seçilen adaylar mülakata davet ediliyor. Ama, bazı programlar değerlendirme amacıyla yazılı sınav yapmaktadır.
Burslar akademik başarıya göre veriliyor.
Şu anda burssuz eğitim gören tezli yüksek lisans ve doktora öğrencimiz bulunmamaktadır. Burslar hakkında daha fazla bilgiye ‘burs olanakları’ bölümünden ulaşabilirsiniz.
Yıllık eğitim ücreti 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı için 63,400 TL’dir. Eğitim ücreti ve burs koşulları için ilgili burs olanakları inceleyebilirsiniz.
Açılan derslerin gün ve saat durumu her dönem değişmekte olduğu için duyurduğumuz ders program listesi bulunmamaktadır. İlgili programın Web sayfasından açılacak dersleri görebilirsiniz.
Hayır, yalnızca gündüz eğitim verilmektedir.
Evet, var.
Kayıt ve Kabul Direktörlüğü’nün web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Tezsiz yüksek lisans başvuruları kabul edilmektedir. Tezsiz Yüksek Lisans Programları ücretlendirmesi ders başına yapılmaktadır (detaylı bilgi için https://www.ku.edu.tr/tr/tezsizyukseklisans adresini ziyaret edebilirsiniz). Ders başına düşen ücret, toplam yıllık ücretin %10’u olarak belirlenmiştir. (Ör: 2017-2018 akademik yılı için ders başına düşen ücret 6,340 TL’dir.)
Evet, Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarımıza kabul edilen öğrencilerden, ders yükümlülüklerinin yanı sıra, eğitimlerinin bir parçası olan ve kendilerini mezuniyet sonrası akademik ve araştırma pozisyonlarına hazırlayacak olan Öğretim Asistanlığı Eğitimi yükümlülüklerini de başarı ile yerine getirmeleri ve öğrenimlerinin Araştırma Asistanlığı Eğitimini içeren kısmında ise tez çalışmasını da içeren tüm diğer araştırmalara katılımları beklenir.
Öğretim Asistanlığı Eğitimi haftada 10 saat ile sınırlı olmak üzere içeriği programlara göre farklılıklar göstermektedir.
Burs alan öğrenciler için bu mümkün değildir fakat öğrenci okul ücretinden muaf ve burs almıyor ise başka bir yerde çalışarak lisansüstü eğitimine devam edebilir.
Her ikisini de İngilizce yazabilirsiniz.