O Kadar Masum Değil: Din Adamları, Hükümdarlar ve Batı Avrupa'nın Etno-Dini Temizliği Araştırma

Uluslararası İlişkiler Bölümümüzden Prof. Dr. Şener Aktürk'ün Orta Çağ Batı Avrupa'sında yaşanan etnik-dinsel temizliğin nedenlerini ve sonuçlarını incelediği “O Kadar Masum Değil: Din Adamları, Hükümdarlar ve Batı Avrupa'nın Etno-Dini Temizliği” makalesi, alanının en prestijli dergilerinden International Security’de yayımlandı.

Metrolojide Avrupa Ortaklığın'dan Prestijli Uluslararası Destek Ödüller

Metrolojide Avrupa Ortaklığın'dan Prestijli Uluslararası Destek

Fizik bölümü ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Cengiz Onbaşlı, “QuAHMET” isimli projesiyle Metrolojide Avrupa Ortaklığın'dan prestijli uluslararası destek almaya hak kazandı. QuAHMET projesi, düşük sıcaklıklara ve yüksek manyetik alanlara dayanan geleneksel Quantum Hall etkisi (QHE) cihazlarının sınırlamasının ötesine geçmeyi amaçlıyor. Mehmet Cengiz Onbaşlı’yı bu olağanüstü başarısından dolayı yürekten kutluyoruz.

KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Başarısı Ödüller

KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Başarısı

Koç Üniversitesi KARMA Gerçeklik Laboratuvarı "Kültürel Miras ve Kapsayıcı Teknolojiler ile İnovasyonu Şekillendirmek" (HERIFORGE) adlı proje ile Ufuk Avrupa Çerçeve Programı HORIZON-WIDERA-ACCESS-07 Mükemmeliyet Merkezleri çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Polonya, Kıbrıs ve Türkiye merkezli birbirine bağlı ekosistemleri desteklemeyi amaçlayan HERIFORGE projesi, kültürel mirasın sorumlu kullanımıyla sosyal dayanıklılığa katkı sağlayan XR uygulamaları geliştirerek Yaratıcı Kültür Endüstrilerinde (CCIs) yenilikçi ve üstün bir Ar-Ge ortamı sağlayacak. HERIFORGE ile birlikte, programın başladığı Şubat 2021'den beri Koç Üniversitesi'nden desteklenmeye hak kazanan proje sayısı 24'e ulaştı.

2024 yılı MCDM Gold Medal Ödülü Ödüller

2024 yılı MCDM Gold Medal Ödülü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü'nden Prof. Serpil Sayın, Uluslararası Çok Kriterli Karar Verme (MCDM) Derneği’nin 2024 yılı MCDM Gold Medal ödülüne layık görüldü. Bu ödül, MCDM Derneği’nin, seçkin bir kariyer boyunca çok amaçlı karar verme alanının kuramı, yöntemleri, pratiği ve mesleki gelişimine önemli katkılarda bulunan bir akademisyene verdiği en yüksek onurdur. Serpil Sayın’ın araştırmaları çok amaçlı eniyileme alanına odaklanmakta ve matematiksel eniyileme çerçevesi içinde yer almaktadır.

Dr. Uğur Teğin ve öğrencisi Bahadır Utku Kesgin’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz Araştırma

Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Uğur Teğin ve öğrencisi Bahadır Utku Kesgin, verimli makine öğrenimi için kaotik doğrusal olmayan dinamikleri kullanan yeni bir analog hesaplama yöntemi geliştirdiler. Nature Portfolio’nun Communication Engineering dergisinde yayınlanan ve Nature'ın "Neuromorphic Hardware and Computing 2024" koleksiyonunda yer alan çalışmaları, nöromorfik hesaplamadan ilham alan düşük güçlü, son derece doğru bir analog model sunuyor.

Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’ne (EMBO), Koç Üniversitesi’nden Yeni Üye Ödüller

Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’ne (EMBO), Koç Üniversitesi’nden Yeni Üye

Yaşam bilimlerinde mükemmelliği teşvik etmeye kendini adamış önde gelen araştırmacılardan oluşan bir kuruluş olan Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü (EMBO) yakın zamanda yeni üyelerini seçti.

TÜBİTAK Bilim Ödülü Ödüller

TÜBİTAK Bilim Ödülü

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), “2023 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Teşvik, Hizmet ve Özel Ödülleri’nin sahiplerini açıkladı. Prof. Dr. Özgür Müstecaplıoğlu TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi C. Ceyhun Arslan - Yeni Kitap! Kütüphane

Dr. Öğr. Üyesi C. Ceyhun Arslan - Yeni Kitap!

The Ottoman Canon and the Construction of Arabic and Turkish Literatures

MiReKoc, Saygın MSCA Doktora Ağı Fonunu Aldı Ödüller

MiReKoc, Saygın MSCA Doktora Ağı Fonunu Aldı

Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi (MiReKoc) olarak, saygın Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doktora Ağı'nda partner olarak fon aldığımızı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fon, Barselona’daki Universitat Pompeu Fabra (UPF) tarafından koordine edilen Akdeniz'deki göçlere odaklanan disiplinlerarası bir araştırma girişimi olan EuroMedMig Doktora Ağı'nı desteklemektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker ERC (Avrupa Araştırma Konseyi) Desteği Öne Çıkanlar

Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker ERC (Avrupa Araştırma Konseyi) Desteği

Makine Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker, "Giyilebilir Ultrason Cihazı ile Sürekli Mesane Hacmi Ölçümü" projesi ile ERC Kavram Kanıtlama Desteği almaya hak kazandı. Türkiye'den bu desteğe layık görülen tek araştırmacı olan Dr. Beker'in projesi, mesane hacminin sürekli takibini sağlayarak hastaların hastane dışında da kullanabileceği yenilikçi bir çözüm sunuyor. 18 ay sürecek ve 150.000 Euro'luk bütçesi olan projede Dr. Beker, Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tufan Tarcan ve Doç. Dr. Ersin Köseoğlu ile birlikte çalışacak.

Araştırma 2024-07-26 11:28

Ödüller 2024-07-25 12:26

Metrolojide Avrupa Ortaklığın'dan Prestijli Uluslararası Destek

Ödüller 2024-07-25 07:27

KARMA Gerçeklik Laboratuvarı Başarısı

Ödüller 2024-07-26 11:18

2024 yılı MCDM Gold Medal Ödülü

Araştırma 2024-07-22 11:44

Ödüller 2024-07-12 13:27

Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’ne (EMBO), Koç Üniversitesi’nden Yeni Üye

Ödüller 2024-03-29 05:57

TÜBİTAK Bilim Ödülü

Kütüphane 2024-03-25 12:42

Dr. Öğr. Üyesi C. Ceyhun Arslan - Yeni Kitap!

The Ottoman Canon and the Construction of Arabic and Turkish Literatures

Ödüller 2024-07-25 07:40