2023 Türkiye'nin En İyi Araştırma Üniversitesi

Yayınlanma Tarihi 2024-09-19 20:00

Öne Çıkanlar

Next News Image

Dr. Öğr. Üyesi Uğur Teğin Optica Vakfı Challenge Ödülü'nü kazandı.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Teğin, “Ters Tasarımlı Enerji Verimli Doğrusal Olmayan Fotonik Çok Kanallı Sinir Ağı” projesi ile Optica Vakfı Challenge Ödülü'nü kazandı. Dr. Teğin, enerji tasarruflu optik bilgi işlem çözümleri oluşturmak için fotonik sinir ağı mimarileri tasarlamaya ve inşa etmeye odakşandığı projesi ile veri ağırlıklı yapay zekâ görevlerinde güç tüketimini azaltmak için yüksek hızlı, ölçeklenebilir bir alternatif geliştirmeyi amaçlıyor. Fotonik alanında yenilikçi fikirlere sahip, kariyerlerinin başındaki 10 profesyoneli ödüllendiren Optica Vakfı, araştırmacıları fotonik teknolojisini kullanarak Çevre, Sağlık ve Enformasyon alanlarındaki önemli küresel zorlukları ele alan çözümler önermeye davet ediyor.