Eğitim kalitesi ve akademik araştırmaya verdiği önem bakımından Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan Koç Üniversitesi’nde doktora eğitimimi tamamladığım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Disiplinler arası araştırmanın ön planda tutulduğu Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Doktora Programında hem yurtdışından alanında başarılı olan bilim insanlarıyla beraber çalışma fırsatını hem de üniversite içinde farklı konularda uzman danışmanlarımla beraber araştırdığım konuya farklı bakış açılarını katma fırsatını buldum. Bu birliktelikten de uluslararasında saygın bilimsel dergilerde makale yayınlama sonucu doğmuş oldu.
The quality M.Sc program in optoelectronics and photonics engineering at Koc university provided me the plateform to understand better the field of photonics and to prepare and equip myself with the knowledge and skills required for future challenges in photonics. I was particularly impressed by the well-qualified faculty and the course work structure, also the research facilities and international collaborations provide opportunity for conducting quality research. Being situated in amazing surroundings and state of the art buildings, Koc university offers healthy academic and social environment and excellent sports facilities. I enjoyed my M.Sc tenure at Koc university and ofcourse living in Istanbul was an amazing experience.
2010 yılında Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik Bölümü’nde yüksek lisansımı yapmak için Koç Üniversitesi’ne başvurmuştum. Danışmanım Doç. Dr. Seda Keskin’in önderliğinde küçük bir grup olarak araştırmalarımıza başladık. Yüksek lisansım sırasında araştırma yapmaktan oldukça keyif aldığımı fark ettim ve çalışmalarımı uluslararası hakemli, yüksek etki faktörlü dergilerde yayımladık. Doktora çalışmalarımı da Koç Üniversitesi’nde Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü’nde Doç. Dr. Seda Keskin’in danışmanlığında tamamladım. Doktora tez konum ve çalışmalarım (nanogözenekli malzemelerin enerji ve biyomedikal uygulamalarının modellenmesi) sayesinde TÜBİTAK tarafından öncelikli alan bursiyeri seçildim. Koç Üniversitesi’nde araştırma dönemim boyunca toplam 13 makalem, 17 bildirim ve 1 kitap bölümüm yayımlandı. Henüz daha yayımlanmamış bir kitap bölümü çalışmam da hazırlık aşamasında. Koç Üniversitesi’nin araştırmama sağladığı destek ile ABD, Avrupa ve Uzak Doğu’da uluslararası konferanslara katılıp alanında öncü araştırmacılar ile tanışma fırsatı yakalayabildim. Koç Üniversitesi’nde hem akademik hem de sosyal açıdan kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Alanında öncü, kıymetli hocalarımdan çok sayıda ders aldım. Değerli Hocam Doç. Dr. Seda Keskin her konuda bana destek oldu. Asistanlık dönemim boyunca da öğretim becerilerimi geliştirmeye çalıştım. KOLT kurumunun da bu konuda bize her zaman yardımcı olduğunu belirtmek isterim. Doktora tez savunmamın hemen ardından Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’ne yardımcı doçent doktor olarak görev yapmak üzere katıldım. Şu an tüm bilgi ve tecrübelerimi öğrencilerimle paylaşacak olduğum için çok heyecanlıyım. İyi ki Koç Üniversitesi’ne başvurmuşumJ Her zaman yüzümde bir tebessüm ve mutlu anılar ile kendini hatırlatacak…
Yıldız Teknik Universitesi’ndeki -YTÜ çift lisans eğitimimin ardından 2013 yılında Koç Üniversitesi Bütünleşik Doktora Programı’na kabul edildim ve Prof. Dr. Özgür B. Akan danışmanlığında calışmalarıma başladım. Koç Üniversitesi’nin yetkin ve yarışmacı ortamı ile Prof. Akan’ın eşşiz motivasyonu birleşince YTÜ’nün vermiş olduğu temel muhendislik altyapısının üzerine analitik düşünme, probleme yaklaşma/çözme, üst düzey bilimsel araştırma yapma ve araştırma sonuçlarını evrensel düzeyde kabul görecek şekilde sunma gibi kazanımlara sahip olma şansına eriştim. Kısacası, Koç Üniversitesi’deki 4 yılım bana on yıllık ‘kaliteli’ tecrübe olarak geri döndü. Hayatımda yaptığım en doğru tercihlerden biriydi diyebilirim. Ocak 2018’de doktora tezimi başarıyla savundum ve Mayıs ayı itibariyle University of Southampton’da doktoralı araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım.