Fizik

Doktora

Koç Üniversitesinde lisansüstü fizik programı, esas olarak kuantum kuramında ve optikte uzmanlaşarak dünya çapında tanınan öğretim üyelerimiz tarafından yürütülür. Tüm araştırma laboratuvarları birer teknoloji harikasıdır.  En iyi dergilerde kuantum yer çekimi ve astrofizik,  atom-foton etkileşimleri, Bose-Einstein kondensatı, lazerler ve fotonikler üzerine makaleler yayınlarız.  Çoğunlukla tam burslu doktora öğrencilerini kabul ederiz. Tüm lisansüstü öğrencilerimiz, en ileri düzeydeki öğretim üyeleriyle birlikte araştırma yapmak üzere yakın iletişim kurma fırsatı bulur. İlgi alanlarını genişletmeleri için öğrencilerimizi başka programlardan da dersler almaları yönünde teşvik ederiz. Bu şekilde üniversitedeki en parlak öğrencilerin fizik derslerine gelmelerini de sağlarız. Mezunlarımız çoğu zaman dünyanın en iyi üniversitelerinde doktora sonrası programlara katılır ve sonrasında akademik hayata devam ederler. Diğerleri sektörde kolaylıkla iş bulur.

Programın Yükümlülükleri

Lisans ve yüksek lisans derecesi ile programa başvuru yapılabilir. Fizik doktora programına lisans derecesi ile kayıt olan doktora öğrencilerinin en geç 6. dönemin sonuna kadar en az 14 ders, 42 krediyi tamamlaması ve en geç 7. döneminin sonunda doktora yeterlilik sınavına girmesi beklenmektedir.  Yüksek lisans derecesi ile programa kayıt olan doktora öğrencilerinin en geç 4. dönemin sonuna kadar en az 7 ders, 21 krediyi tamamlaması ve en geç 5. döneminin sonunda doktora yeterlilik sınavına girmesi beklenmektedir.

Kredili derslere ek olarak tüm öğrencilerin PHYS 695 - Doktora Tezi, PHYS 590 - Seminer, ETHR 500 - Bilimsel Araştırma Teknikleri ile Araştırma ve Yayın Etiği, ENGL 500 - Akademik Yazın Tekniği, TEAC 500 - Öğretim Deneyimi, KOLT 600 - Yükseköğretimde Öğretme ve LIBR 500 - Kütüphane Araştırmacı Gelişim derslerini almaları zorunludur.

Başvuru Koşulları

- En az 3 referans sağlanması zorunludur. - Kişisel ve Eğitimsel Geçmiş Bilgileri (CV) - TOEFL veya YDS / e-YDS / YÖKDIL Koşulu (anadili İngilizce olmayanlar için)
- TOEFL İnternet Tabanlı: Minimum Puan 80 (Türkiye’de girilen sınavlar Devlet Üniversitelerinde yapılmalıdır.)
- YDS / e-YDS / YÖKDİL: 80
- ALES / GRE puanı
- Katıldığı tüm üniversitelerden resmi transkriptler
- Başvurunuza bir niyet mektubu eklemeniz zorunludur.

Başvurunuzun en önemli kısımlarından biri motivasyon mektubudur. Amacı, akademik birikimizi anlatmak ve uygulamanızı desteklemektir. Kısacası, amacı şu soruyu cevaplamaktır:
“Neden uygun bir adaysın?”
Açık ve mantıklı bir şekilde yazın: unutmayın, yazma ve sunum şekliniz sizin hakkınızda çok şey anlatır. İntihal etmeyin çünkü bu, değerlendirme sürecinden otomatik olarak diskalifiye edilmesi anlamına gelecektir.
Bu soruyu cevaplamanıza yardımcı olabilecek bazı noktalar:
• Neden bu programa başvurmayı seçtim?
• Çalışmalarımdan ne kazanmayı bekliyorum? • Akademik ve kişisel geçmişim neden beni bu program ve Koç Üniversitesi için uygun bir aday yapıyor (başarı potansiyeli, kanıtlanmış nitelikler ve beceriler)?
• Koç Üniversitesi birey olarak benim için neden iyi bir seçim?